Yeni Medya ve İletişim

Türkiye’de Oyunlaştırmanın Geleceği - 2 Başlıklı Etkinlik, Intel Türkiye ve GamFed Türkiye Sponsorluğunda Gerçekleştirildi

İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye’de Oyunlaştırmanın Geleceği başlıklı etkinlik, J Blok 311 nolu oditoryumda yapılan söyleşilerin ardından J Blok fuaye alanında Intel Türkiye sponsorluğundaki sanal gerçeklik uygulamaları ve Counter Strike turnuvası ile devam etti.

Yeni Medya ve İletişim Bölümü tarafından düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Türkiye’nin ilk video oyun tasarımcısı Mevlüt Dinç, GamFed’den Afra Çalık ve Kerem Yazıcı ile Ludenoid’in kurucusu Nur Yıldırım katıldı. Konuşmacılar oyunlaştırma, oyunlaştırmanın kullanım alanları hakkında öğrencilere bilgi ve tecrübelerini aktardılar. Söyleşilerin ardından bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Taylan Maral tarafından konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi. Hadımköy Anadolu Lisesi’nden öğrencilerin ağırlandığı etkinliğe üniversitemizin öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi.

Saat 10.00’da başlayıp 12.30’a kadar süren söyleşilerin ardından öğrencilerimiz J Blok fuaye alanında Intel Türkiye’nin kurmuş olduğu oyun stantlarında Counter Strike turnuvasına katıldılar ve sanal gerçeklik uygulamalarını deneyimleme fırsatı buldular. Dekanımız Prof. Dr. Kenan Aydın ve dekan yardımcımız Doç. Dr. Nezire Gamze Ilıcak’ın da katıldığı etkinliğimiz renkli görüntülere sahne oldu. Oyun turnuvasının ardından yarışmada ilk altıya giren öğrencilerimiz Intel tarafından klavye, fare ve mousepad ile ödüllendirildi.

etkinlik