Yeni Medya ve İletişim

Siber Güvenlik Konferansı

Siber Güvenlik Araştırmaları Derneği ve İstanbul Gelişim Üniversitesi, siber güvenlik konferansı gerçekleştirdi.

Siber Güvenlik Araştırmaları Derneği ve İstanbul Gelişim Üniversitesi işbirliği ile 20 Ekim 2017'de "Siber Güvenlik Konferansı" gerçekleştirdi. Konferansta, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Deniz Akçay ve Siber Güvenlik Araştırmaları Derneği’nden Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Ece Ünsal, gelişen yeni teknolojiler ile giderek önem kazanan bu alanda Türkiye’nin farkındalığını artırmaya amaçladıklarını belirtti.

"Artık, F16 ile bilgisayar arasında fark kalmadı"
Konferansın açılış konuşmasını yapan İstanbul Gelişim Üniversitesi, Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli, "Kim teknolojide zirveye çıktı ise daha mutlu, daha zengin ve daha başarılı olacaktır." diyerek teknolojinin önemine vurgu yaptı. İstanbul Gelişim Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Okatan, yaygınlaşan bilgisayar kullanımıyla her bireyin sanal ağda bir parçayı temsil ettiğine dikkat çekti. Assoc. Prof. Dr. Mitko Bogdonoski ise, siber ortamla beraber gelen yeni tehdit ve unsurlar hakkında bilgi verdi. Microsoft bünyesinde hizmet veren Dr. Erdal Özkaya ise konuşmasında "Bilgisayarları artık bir silah olarak görüyorum. Bence bir F-16 ile bir bilgisayar arasında hiç bir fark yok. Bilgisayar korsanlığının bir hobi değil, geliri çok olan yasadışı bir iş alanı olduğunu anlamalıyız." diyerek teknolojiyle beraber değişen kavramlardan bahsetti.

İstanbul Gelişim Üniveritesi, Yeni Medya Bölüm Başkanı Deniz Akçay ve Mehmet Nuri Dursun "Bilgi Harbi ve Türkiye" başlıklı sunumlarında; ülkelerin savunmalarını siber alanlarda geliştirdiklerini ve kendilerine siber kuvvetler tesis etmeye başladıklarını söylediler. Akçay, bilgi ve bilişim sistemleri güvenliğinin kişisel alanların beraberinde artık ulusal ve uluslararası güvenliğin de bir parçası haline geldiğine dikkat çekti.