İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr


 MSCA 2024 Çağrıları Konferansı Hk.

Ufuk Avrupa Marie S. Curie Alanı Doktora Sonrası Bursları (MSCA Postdoctoral Fellowships - PF) çağrısı bu sene Avrupa Komisyonu tarafından 23 Nisan 2024 tarihinde açılmış olup; 11 Eylül'de sona erecektir.

Her yıl ilkbahar aylarında açılıp, sonbaharda kapanan Ufuk Avrupa Marie S. Curie Alanı Doktora Sonrası Bursları (MSCA Postdoctoral Fellowships - PF) çağrısı bu sene Avrupa Komisyonu tarafından 23 Nisan 2024 tarihinde açılmış olup; 11 Eylül 2024 tarihinde ise kapanacaktır.


Bu çağrı kapsamında doktora derecesine sahip tüm dünyadan araştırmacılara uluslararası ve istenirse sektörler arası/disiplinler arası araştırma amaçlı dolaşım imkânı sunulmakta ve bu vesileyle kariyer gelişimlerinin desteklenmesi hedeflenmektedir. Herhangi bir konu sınırlaması olmadan tüm araştırma alanlarından doktoralı araştırmacılar tarafından sunulacak bireysel proje önerileri Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir.

TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi olarak, MSCA – PF çağrısı başta olmak üzere, MSCA altında yer alan diğer çağrılara da etraflıca değinilecek şekilde 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü Avrupa Komisyonu - Araştırma Yürütme Ajansı (REA)’ndan konuşmacıların da katılımıyla çevrimiçi “MSCA 2024 Çağrıları Konferansı” düzenlenecektir.

 

Bahsekonu diğer çağrılar;
-    MSCA Doktora Ağları (Doctoral Networks - DN)
-    MSCA Değişim Programı (Staff Exchanges - SE)
-    MSCA COFUND
-    MSCA Vatandaşlar (CITIZENS)

olup, Konferansta her birisi özelinde bir oturum yer alacaktır. Konferansın sabah oturumunda Marie S. Curie Alanı Doktora Sonrası Bursları (PF) özelinde detaylı bilgi paylaşımı yapılacak; öğleden sonra ise 2024 yılı içerisinde ve sonrasında açılacak olan yukarıda bahsi geçen diğer MSCA çağrıları; TÜBİTAK MSCA Ulusal İrtibat Noktalarının hizmetleri, TUBITAK Destek Programları ve EURAXESS Ağı hakkında detaylı bilgiler paylaşılacaktır.
 

Etkinliğe katılmak için  link üzerinden kaydınızı tamamlamanız yeterli olacaktır.

Konferansın tüm oturumları ‘Zoom Webinar Platformu’ üzerinden İngilizce gerçekleştirilecek olup, etkinlik sonrasında tüm sunumlar web sayfası üzerinden yayınlanacaktır.


Notlar:
Taslak Konferans programına ulaşmak için tıklayınız. (https://ufukavrupa.org.tr/tr/haberler/13-mayis-2024-tum-msca-cagrilarini-kapsayan-msca-konferansina-davetlisiniz  )
Konferansa kayıt olmak için: https://ufukavrupa.org.tr/tr/form/horizon-europe-msca-registration-form
Konferansa katılım linki etkinlik öncesinde kayıt olanlarla paylaşılacaktır.
MSCA-PF çağrısına ait güncel başvuru dokümanlarına web sayfasından ulaşabilirsiniz.
MSCA-COFUND çağrısına ait güncel başvuru dokümanlarına web sayfasından ulaşabilirsiniz.
Sorularınız için ncpmobility@tubitak.gov.tr adresiyle iletişime geçebilirsiniz.

(Bilgi: https://ufukavrupa.org.tr/tr/haberler/13-mayis-2024-tum-msca-cagrilarini-kapsayan-msca-konferansina-davetlisiniz  )