Türk Dili ve Edebiyatı

“İstiklal ve Mehmet Akif Ersoy” Etkinliği Gerçekleştirildi

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü “İstiklal ve Mehmet Akif Ersoy” konulu bir çevrim içi etkinlik gerçekleştirdi.

“İstiklal ve Mehmet Akif Ersoy” konulu etkinlik 15.03.2021 Pazartesi akşamı 20:30-21:30 saatleri arasında Google Meet platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Etkinliğe İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanları; Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü üyeleri ve bölüm öğrencileri katılım gösterdi. Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi’nin açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik bölüm öğrencilerinin sırasıyla İstiklal Marşı’mızı okumalarıyla devam etti. Ardından bölüm öğrencileri Çanakkale Savaşı ve Mehmet Akif, İstiklal Marşı’nın yazım süreci, Mehmet Akif’in vefatı gibi çeşitli konularda konuşma yaptılar. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ünal Şahin, Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini seslendirdi. Buna ek olarak Mehmet Akif’in “Zulmü Alkışlayamam” ve “Birlik” adlı şiirleri de etkinlikte öğrenciler tarafından seslendirildi. Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü Başkanı Musab Doğan’ın Mehmet Akif Ersoy’un hayatının son dönemlerine ve cenazesine dair görsel ögelerle desteklediği sunumu ile etkinlik tamamlandı.