İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Türk Dili ve Edebiyatı








 “Yazarlık, Yayıncılık ve Editörlük” Etkinliği Gerçekleştirildi.


İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü’nün düzenlediği “Yazarlık, Yayıncılık ve Editörlük” adlı çevrim içi etkinlik gerçekleştirildi.


İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü tarafından düzenlenen dönemin son etkinliği “Uzman – Öğrenci Buluşmaları” kapsamında düzenlendi. “Yazarlık, Yayıncılık ve Editörlük” başlıklı etkinlik, 04.06.2021 tarihinde 20:00-21.30 saatleri arasında Google Meet platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Etkinlikte Halk Edebiyatı Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni, şair ve yazar Şenol Tombaş konuşmacı oldu. Etkinliğe İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanları, öğrencileri; Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü üyeleri ve Halk Edebiyatı Dergisi’nden ilgililer katılım gösterdi. 

Etkinliğin ilk bölümünde Şenol Tombaş, yazarlık serüvenine nasıl başladığını katılımcılarla paylaştı ve son eseri olan Yazarlığın Kutsal Kitabı’ndan bazı kesitler sunarak yazmaya ve yazarlığa dair önemli bilgiler verdi. “Yazmaya nereden başlanmalı?” sorusunu kitabından örneklerle cevaplandıran Tombaş, yazar olmak isteyenlere birçok ipucu verdi.

Etkinliğin diğer bölümünde yayıncılık sektöründeki tecrübelerini paylaşan Tombaş, yayıncılık ve editörlük hakkında konuştu ve bir derginin yayımlanması sürecindeki adımlardan bahsetti. Yazarlık, yayıncılık ve editörlüğe dair katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasının ardından etkinlik sona erdi.