Havacılık Yönetimi

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyıl Sonu Sınavları

Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversitemiz 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı, yarıyıl sonu sınavlarının uygulama şekli ile ilgili 2023/09 sayılı 12.04.2023 tarihli senato kararı: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 30 Mart 2023 tarihinde aldığı kararlar çerçevesinde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı’na mahsus olmak üzere yapılan açıklamasının 8.maddesinde "Dönem sonu, tek ders, tez izleme, yeterlik sınavı gibi sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağı" konusu üniversitelerin yetkili kurullarına bırakılmıştır. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının bu açıklaması ve kararın Üniversitelere bırakılması sebebiyle, yarıyıl sonu sınavlarında aşağıda belirtilen kriterlerin uygulanmasına karar verilmiştir.

•  Yarıyıl sonu (final ve bütünleme) sınavları yüz yüze (sınıfta) yapılmasına,

•  Deprem bölgesinde kendisini veya ailesinin ikameti olan ve yarıyıl sonu sınavlarına katılamayan öğrencilere durumlarını belgelendirmek koşulu ile tek bir mazeret sınav hakkı verilmesine,

•  Ders değerlendirme kriterlerinin ve ağırlıklarının eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliklerinde ilan edildiği biçimde uygulanmasına karar verilmiştir.