İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi - iisbf@gelisim.edu.tr

Havacılık Yönetimi








 Turkish Cargo'nun Büyük Başarısı!




Turkish Cargo, 2020 mayıs ayı verilerine göre pazar payını %5’e çıkardı ve dünyada her 20 hava kargodan birini taşıdı. Türk Hava Yolları Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, etkileri küresel ölçekte hissedilen pandemi sürecinden global hava kargo pazarı da yoğun şekilde etkilenerek ciddi bir daralma yaşadı. Bu daralma, ocak-mayıs ayları arasında yüzde 18 küçülmeye neden oldu.
 
Turkish Cargo ise bir önceki yılın aynı dönemine göre herhangi bir tonaj kaybı yaşamamasının yanı sıra, uluslararası tedarik zincirinin aksamaması için adeta global bir köprü vazifesi gördü. Turkish Cargo, mayıs ayı verilerine göre pazar payını yüzde 5’e çıkararak tüm dünyada her 20 hava kargodan birini taşıdı.
 
Turkish Cargo ayrıca ilaç ve medikal ekipmanları da tüm dünyaya ulaştırdı. Bu süreçte özellikle küresel ilaç tedarik zincirinin aksamaması için çalışmalarını yedi gün yirmi dört saat sürdüren Turkish Cargo, pandemi süresince operasyonda görevli çalışanlarına yönelik tüm hijyen önlemlerinin alınmasını sağladı.