Türk Dili ve Edebiyatı

Edebiyatta Buluşma XIII – “Edebiyatımızda Çocuk-luk” Sempozyumu Hakkında

Yeditepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen Edebiyatta Buluşma XIII – “Edebiyatımızda Çocuk-luk” Sempozyumu, 9 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Bu etkinlik vasıtasıyla üniversitelerin edebiyat bölümlerinde öğrenim gören lisans ve lisansüstü düzeylerindeki öğrenciler arasında bir köprü kurabilmek amaçlanmaktadır.

Bildiri konuları; çocuk edebiyatı, edebiyatta anlatıcı/kahraman çocuklar, edebiyatta çocuk imgesi, anlatıda çocuk dili, sözlü edebiyatta çocuk folkloru ve temsil ettiği türler (tekerleme, bilmece...), çocuk mizahı, oto/biyografik anlatılarda çocukluk dönemi, çocuklara yazılmış günlükler, çocuk dergileri, mekân ve çocuk, çocukluk travmaları, akran zorbalığı, aile ilişkileri, yetişkin hükümranlığı ve çocukluk, toplumsal cinsiyet ve çocukluk, ideoloji ve çocuk gibi temalar göz önünde tutularak belirlenebilir. Ancak belli bir sınırlama bulunmamaktadır.

*Sempozyumun dili Türkçedir.
*Sempozyum yüz yüze gerçekleştirilecektir.
*Bildiri özetlerinin son gönderim tarihi: 2 NİSAN 2024 olarak belirlenmiştir. (Azami 200 kelime/12 punto / Times New Roman formatında yazılmış ve başvuru formu doldurulmuş olarak, belirtilen adrese mail yoluyla gönderilmelidir.)
*Bildirileri kabul edilen katılımcılara 11 Nisan itibarıyla haber verilecektir.
*Kabul edilen bildirilerin tam metni en geç 29 NİSAN 2024 tarihinde gönderilmelidir.
Başvuru ve İletişim: Nilay Karakoç  -  nilay.karakoc@yeditepe.edu.tr   -  0216 578 00 00 (1642)