Türk Dili ve Edebiyatı

25 Bin Avuç Topraktan Yapılan Âşık Veysel’in Dev Portresi

Ünlü Türk halk sanatçısı Âşık Veysel, 50’nci ölüm yıldönümünde “Benim sadık yârim kara topraktır” dizelerine ithafen Bodrum’da 25.000 avuç toprakla yapılan dev portresiyle anıldı.

Âşık Veysel’in vefatının 50. yıldönümü dolayısıyla Muğla’nın Bodrum ilçesinde özel bir anma etkinliği gerçekleştirildi. Projenin liderliğini üstlenen fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün, Bodrum’un tarihî ve doğal güzelliklerinin sergilendiği Sia Familia bölgesinde Gümüşlük Sia Familia ile gerçekleştirdiği proje kapsamında 25.000 avuç toprakla Âşık Veysel’in dev portresini hayata geçirdi.

Böylesi değerli bir organizasyonun parçası olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Aygün, etkinlik için Sia Familia’yı seçmelerinin en önemli nedenleri olarak ise bölgenin sahip olduğu doğal ve tarihî doku ile birlikte birçok medeniyetin beşiği olmasını saydı. Aygün ayrıca Bodrum’a değer katan, doğayla iç içe bu ortamda ilk sanatsal etkinliği gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. İki ay boyunca ön hazırlıkları yapılan çalışmanın yaklaşık 5 günde 20 kişilik bir proje ekibiyle hayata geçirildiğini aktaran Aygün, “Âşık Veysel Kara Toprak Projesi, 25×35 metre ebatlarında toprakla oluşturulan ilk dev portre olma özelliği taşıyor.” dedi.