Türk Dili ve Edebiyatı

40. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı 28 Ekim’de Başlıyor

40. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı “Yaşasın Cumhuriyet” sloganı ile 28 Ekim - 5 Kasım tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kitapseverlere kapılarını açacak.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından 1982’den bu yana 40 yıldır kesintisiz düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı, ağırladığı yarım milyona yakın ziyaretçi ile alanında en köklü ve rakipsiz aynı zamanda da Avrupa’nın okura ulaşan en büyük fuarı olma özelliğine sahip. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı, Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle 40. yılında Beylikdüzü TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 28 Ekim - 5 Kasım 2023 tarihleri arasında kitapseverlere kapılarını açacak.

Fuarın bu yılki “Onur Konuğu” yazar, çevirmen, hukukçu, sosyolog, siyaset ve iletişim bilimci Nermin Abadan Unat oldu. Her yıl fuar kapsamında düzenlenen yüzlerce aktiviteyle şehirde büyük bir edebiyat ve kültür şöleni yaratan TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yıl da öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere ücretsiz olacağı açıklandı. Fuara giriş ücreti diğer yurttaşlar için ise 20 TL olarak belirlendi.