Türk Dili ve Edebiyatı

Dr. Öğr. Üyesi Şerefnur Atik Kaleme Aldı: Demiryolu Hikâyecileri – Bir Rüya Adlı Anlatı Üzerine

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Şerefnur Atik, Oğuz Atay’ın “Demiryolu Hikâyecileri – Bir Rüya” adlı anlatısı üzerine bir yazı kaleme aldı.

“Demiryolu Hikâyecileri – Bir Rüya” Türk edebiyatının en önemli yazarlarından biri olan Oğuz Atay’ın okuruna “Ben buradayım sevgili okuyucum, sen neredesin acaba?” diye seslendiği kült anlatısıdır. Yazarın Korkuyu Beklerken kitabında yer alan bu anlatısı üzerine Dr. Öğr. Üyesi Şerefnur Atik bir yazı kaleme aldı. Atik, yazısında anlatının silik izleksel yapısı, silik bırakılmış yapı unsurları; anlatıdaki ironi, üstkurmaca ve metinlerarası çağrışımlar gibi özellikler üzerinde durdu.

Yazıya ulaşmak için lütfen tıklayınız.