Türk Dili ve Edebiyatı

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mehmet Âkif Ersoy’u Andı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 20-27 Aralık Mehmet Âkif Ersoy’un Anma Haftası kapsamında İstiklal Şairimizi yâd etti.

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan İstiklal Marşı'nın yazarı, hürriyet aşığı Mehmet Âkif Ersoy "20-27 Aralık Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Haftası" kapsamında yurt genelinde çeşitli etkinliklerle yâd edildi. İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hacer Gülşen de bu vesileyle yürütücüsü olduğu TDE219 Yeni Türk Edebiyatı I dersinin ardından bölüm öğrencilerine İstiklal Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy hakkında bir sunum gerçekleştirdi. 30.12.2022 tarihinde J-Blok 342 no’lu salonda gerçekleştirilen etkinlikte Hacer Gülşen; Mehmet Âkif Ersoy’un hürriyete adanmış hayatından, Türk istiklâli için giriştiği mücadeleden, şairin edebî yönü ve sanat dünyasından söz etti.

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak vefatının 86. yıldönümünde İstiklâl Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u saygıyla yâd ediyoruz.