Türk Dili ve Edebiyatı

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Bir Kitap Çalışmasına İmza Attı

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından hazırlanan Anadolu’nun Sesi ve Sözü: Âşık Veysel adlı kitap İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları’nca basılarak raflardaki yerini aldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, ünlü Türk halk ozanı Âşık Veysel’in 50’nci vefat yıldönümü hasebiyle bir kitap çalışmasına imza attı. İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi editörlüğünde hazırlanan Anadolu’nun Sesi ve Sözü: Âşık Veysel başlıklı bu çalışma, bölümümüz öğretim elemanları tarafından kaleme alınan ve daha önce başka yerde yayımlanmamış makalelerden oluşmakta. Kitapta sırasıyla Arş. Gör. Kemal Çinko, Dr. Öğr. Üyesi Şerefnur Atik, Doç. Dr. Hacer Gülşen, Dr. Öğr. Üyesi Elife Ateş, Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi, Dr. Öğr. Üyesi Türkan Korkmaz Bulut ve Doç. Dr. N. Gamze Ilıcak ile Arş. Gör. Kemal Çinko’nun çalışmaları yer almakta.

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak bizler de bu vesileyle, vefatının 50’nci sene-i devriyesinde ünlü Türk halk ozanımız Âşık Veysel’i bir kere daha saygıyla yâd ediyoruz.