Türk Dili ve Edebiyatı

İstanbul Öğretmen Akademileri’nde Yapay Zekâ ve Masal İlişkisi Konuşuldu

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinden İİSBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. N. Gamze Ilıcak ile Arş. Gör. Kemal Çinko “İstanbul Öğretmen Akademileri'nde yapay zekâ ve masal ilişkisine dair bir söyleşi gerçekleştirdi.

İstanbul Öğretmen Akademileri; öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyip düzenlenen bir dizi seminer, söyleşi, atölye vb. etkinliklerde edindikleri kazanımları öğrencileriyle paylaşmalarını sağlamak amacıyla ortaya çıkan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bir kuruluştur.

İstanbul Öğretmen Akademileri, “Edebiyat Akademisi” adlı etkinlik dizisi kapsamında Doç. Dr. N. Gamze Ilıcak ile Arş. Gör. Kemal Çinko’yu ağırladı. “Yapay Zekâ ve Masal İlişkisi” adını taşıyan söyleşi 4 Ekim 2022 Salı günü 18:00-19:30 saatleri arasında Üsküdar Şemsipaşa İlçe Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi. Söyleşide yapay zekâ tarafından oluşturulan ve Grimm Masalları’nın devamı niteliğindeki "Prenses ile Tilki" masalı üzerinden yapay zekâ teknolojisi, bu teknolojinin edebiyata yansımaları ve yapay zekânın masal oluşumuna katkıları ele alındı.