Türk Dili ve Edebiyatı

İstanbul Öğretmen Akademileri’nde “Yapay Zekânın Sanat ve Edebiyattaki Yansımaları” Konuşuldu

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinden İİSBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. N. Gamze Ilıcak ile Arş. Gör. Kemal Çinko İstanbul Öğretmen Akademileri'nde bir söyleşi gerçekleştirdi.

Düzenledikleri çeşitli etkinlikler vasıtasıyla öğretmenlerin kişisel/mesleki gelişimlerini desteklemek ve edindikleri kazanımları öğrencileriyle paylaşmalarını sağlamak amacıyla ortaya çıkan İstanbul Öğretmen Akademileri, “Edebiyat Atölyesi” söyleşileri kapsamında Doç. Dr. N. Gamze Ilıcak ile Arş. Gör. Kemal Çinko’yu konuk etti. 17 Mart 2023 Cuma günü Sultanbeyli - Şehit Vahit Kaşçıoğlu İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen söyleşide “Yapay Zekânın Sanat ve Edebiyattaki Yansımaları” konuşuldu. Birçok farklı branştan öğretmenin katıldığı söyleşide yapay zekâ kullanılarak üretilen tablolar, minyatürler, dijital sanat eserleri,  müzikler ve edebî eserler ele alındı. Etkinlikte aynı zamanda son günlerde adından sıkça söz ettiren ChatGPT sohbet botu kullanılarak yapay zekâya bir masal yazdırıldı. Devam eden bölümde yapay zekâ üretimi olan böylesi eserlerin Halkbilimi açısından önemine değinildi. Son bölümde katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından etkinlik sona erdi.