Türk Dili ve Edebiyatı

Kandilli Kız Lisesi, İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü ziyaret etti

17 Ekim 2019'da Kandilli Kız Lisesi'nden 10. sınıfları temsilen bir öğrenci grubu "Okuyup Geçme Soru Sor" başlıklı okul projeleri kapsamında okudukları edebi eserlerle ilgili bilgi, görüş ve yorum almak amacıyla İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü ziyaret etti.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi, bölüm öğretim üyeleri  Dr. Öğr. Üyesi N. Gamze  Ilıcak ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ünal Şahin öğrencilerle bir araya geldi; onların sorularını yanıtladı.

Lise öğrencilerinin hem üniversite kavramını daha iyi algılaması hem akademik ve sosyal becerilerinin gelişimi açısından üniversiteler tarafından bu tür projelere destek olunması gerektiği vurgulandı. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, bu tür okul projeleri için katkı sunmaya devam edeceğini belirtti.