Türk Dili ve Edebiyatı

Yazarlık Platformu Serisinin İkinci Etkinliği Gerçekleştirildi.

IGU Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü çatısı altında faaliyet gösteren Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü “Yazarlık Platformu” serisinin ikinci çevrimiçi etkinliğini gerçekleştirdi.

17.02.2021 tarihinde Google Meet üzerinden gerçekleştirilen etkinliğe IGU Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri katılım gösterdi. Etkinlik, Dr. Öğr. Üyesi Şerefnur Atik’in “edebi yazı kaleme alma” hakkındaki konuşmasıyla başladı. Bu konuşmanın ardından Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi, “anlatıcı ve bakış açısı” konusunda bilgiler verdi. Etkinliğin devam eden bölümünde Ferit Edgü’nün Yazmak Eylemi kitabı üzerine tartışıldı. Etkinliğin son bölümünde ise katılımcılar, edindikleri bilgiler çerçevesinde 15 dakika gibi kısa bir sürede kaleme aldıkları denemeleri okudular. Okunan denemeler hakkında görüşlerin bildirilmesiyle etkinlik sona erdi.