Türk Dili ve Edebiyatı

Yazarlık Platformu Serisinin Üçüncü Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü’nün düzenlediği “Yazarlık Platformu” adlı etkinlik serisinin üçüncü oturumu gerçekleştirildi.

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü tarafından düzenlenen “Yazarlık Platformu” etkinlik serisinin üçüncü oturumu 30.04.2021 Cuma akşamı 21:00-22.45 saatleri arasında Google Meet platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Etkinliğe İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanları; Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü üyeleri ve bölüm öğrencileriyle birlikte üniversite dışından ilgililer katılım gösterdi.

Etkinliğin ilk bölümünde oturum yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Şerefnur Atik, Oğuz Atay’ın “Babama Mektup” ve “Korkuyu Beklerken” hikâyeleri bağlamında edebi eserde kahraman konusu hakkında bir sunum yaptı. Bu sunumun ardından katılımcı öğrenciler, Atik’in verdiği yönerge doğrultusunda kendilerine tanınan 30 dakikalık süre içinde mektup türünde ve ben anlatıcıyı kullanarak yazılar kaleme aldılar. Kaleme alınan yazıların okunması ve bölüm akademisyenleri tarafından değerlendirilmesinin ardından etkinlik sona erdi.