Türk Dili ve Edebiyatı

“Eski Edebiyatta Nesir” Etkinliği Gerçekleştirildi

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü “Eski Türk Edebiyatında Nesir” konulu bir çevrim içi etkinlik gerçekleştirdi.

“Eski Edebiyatta Nesir” etkinliği 21.03.2021 Pazar günü saat 14.30-16.00 saatleri arasında Google Meet platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Etkinlikte İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Kavruk konuşmacı oldu. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte Eski Türk Edebiyatında nesir sahasında yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Hasan Kavruk konu hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi. Kavruk, Klasik edebiyatta nesir yazma geleneğinden, bu sahanın gelişiminden bahsetti ve sahanın ünlü eserlerinden örnekler verdi. Etkinliğin son kısmı olan soru-cevap bölümünde Kavruk’un, öğretim elemanlarının ve öğrencilerin sorularını yanıtlamasının ardından etkinlik sona erdi.