Türk Dili ve Edebiyatı

“‘Çanakkale’nin Ruhu’ ve İlerleyen Süreçlerde Gelişen ‘Eğitim’” Adlı Etkinlik Gerçekleştirildi

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen “‘Çanakkale’nin Ruhu’ ve İlerleyen Süreçlerde Gelişen ‘Eğitim’” etkinliğinde 22. Dönem Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu konuşmacı oldu.

“‘Çanakkale’nin Ruhu’ ve İlerleyen Süreçlerde Gelişen ‘Eğitim’” etkinliği 08.04.2021 tarihinde 20.00-21.30 saatleri arasında Google Meet platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Etkinliğe İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanları, öğrencileri; Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü üyeleri ve üniversite dışından konuklar katılım gösterdi.  Etkinlikte 22. Dönem Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu konuşmacı oldu.

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi’nin etkinlik açılışını yapmasının ardından bölüm öğrencilerinden Mücahit Bayraktar konuşmacı Faruk Anbarcıoğlu’nun kaleme aldığı “Çanakkale Geçilmez” şiirini okudu ve bölüm öğrencilerinden Betül Kılıç da “Çanakkale Türküsü”nü seslendirdi. Etkinliğin devam eden bölümünde Eski Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu “Çanakkale Ruhu” temalı konuşmasını gerçekleştirdi. Etkinliğin son kısmı olan soru-cevap bölümünde Anbarcıoğlu’nun katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından etkinlik sona erdi.