Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

ÖSYM üniversitelerin doluluk oranlarını açıkladı

ÖSYM, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelerdeki doluluk oranlarını açıkladı.

ÖSYM, 2022-YKS yerleştirme sonuçlarına göre örgün yükseköğretim programlarında kontenjanın yüzde 98,09 dolduğunu, Lisans programlarındaki 469 bin 37 kişilik kontenjanın yüzde 96,78'i dolduğunu, bu programlara 453 bin 927 adayın yerleştiğini, Ön lisans programlarındaki 398 bin 187 kişilik kontenjana ise 396 bin 704 aday yerleştiğini ve doluluk oranının yüzde 99,63'e ulaştığını duyurdu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde ise açılan kontenjanların tamamına yakını dolarken, bölümümüz olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ise 11’i tam burslu 19’u %50 burslu olmak üzere açmış olduğu 30 kişilik kontenjanın tamamını doldurma başarısı gösterdi.

Üniversitelerin doluluk oranlarıyla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.