Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

YÖK’ün “Akademik Yabancı Dil Desteği Projesi” Başlıyor

24 Eylül 2022 Cumartesi günü “Doktoralı Genç Araştırmacılar İçin Yabancı Dilde Bilimsel Metin Yazma Programı” başlıyor.

YÖK tarafından genç bilim insanlarının uluslararası dergilerde yabancı dilde yayın yapma becerilerini geliştirmek ve Türkiye’de yapılan bilimsel araştırmalarını uluslararası düzeyde daha görünür kılmak için geliştirilen Akademik Yabancı Dil Desteği Projesi’nin hayata geçirilmesi planlanıyor. Yapılacak seviye tespit sınavı ile İngilizceleri yeterli düzeyde olan doktoralı araştırmacılarına  “Doktoralı Genç Araştırmacılar İçin Yabancı Dilde Bilimsel Metin Yazma Programı” ile destek sağlanacaktır. 24 Eylül 2022 Cumartesi günü başlayacak Program kapsamında verilecek eğitimler, Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından sağlanacaktır. Toplam 175 akademisyenin katılacağı bu eğitimler haftada 6 saat olacak şekilde planlanmıştır.  24 Eylül 2022 tarihinde başlayan program 11 Ocak 2023 tarihine kadar devam edecektir. (YÖK)

Detaylı bilgi için tıklayınız