Sosyoloji

Göç Araştırmaları Vakfı Temel Eğitim Programı Başvuruları Başladı!

Göç ve Diaspora Akademisi; göç konusunu akademik yaklaşım, politik uygulama ve sosyolojik sonuçları ile bütüncül olarak ele alan, başta Türk diasporası olmak üzere diğer diasporaları da ilgilendiren meseleleri farklı açılardan derinlemesine irdeleyen bir eğitim ve araştırma programıdır.

Göç Araştırmaları Vakfı Temel Eğitim Programı, göç ve dispora konularının tarihi arka plan ve sosyolojik merkezli konularını bütüncül perspektiften ele almaktadır. Program, güz ve bahar dönemleri olmak üzere iki dönem sürmektedir. Dört seminerden oluşan programda her seminer sekiz hafta olarak planlanmaktadır.

Temel Eğitim Programı'na Kimler Başvurabilir?

Göç ve diaspora alanında akademik çalışmalar yapmak isteyen, üniversitelerin hazırlık, 1. 2. ve 3. sınıf yabancı ve yerli tüm öğrencileri programa başvuruda bulunabilirler.

Başvuru ve Değerlendirme Süreci

Başvuran tüm adaylar Göç Araştırmaları Vakfı Koordinatörlüğü tarafından ön değelendirmeye tabii tutulmaktadır. Alana ilgi duyan ve asgari düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olan tüm adaylar mülakata davet edilmekte, mülakat sonucu telefon ve e-mail üzerinden tüm adaylara bildirilmektedir.

Güz döneminde başarılı olan tüm adaylar bahar dönemi programına geçiş yapabilecek ve her iki dönemde de başarılı oldukları takdirde katılım belgesi almaya hak kazanacaklardır.

Ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.