Sosyoloji

İnsan ve Toplum Sanatları Kulübü Mitoloji Atölyesi Düzenliyor !

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü bünyesinde kurulan, Dr. Öğr. Üyesi Özlem Derin danışmanlığında faaliyet gösteren İnsan ve Toplum Sanatları Kulübü 21-24 Şubat 2022 tarihleri arasında Mitoloji Atölyesi düzenliyor.

İnsan kendini bildiği ilk andan itibaren varlığını sorgulama çabası içerisine girmiştir. İnsanlık tarihinin ilk izlerini bulduğumuz mythoslar söylenceler olarak yerini almıştır. ancak bu söylenceler insanlığın yaşam biçimlerinden, inanç biçimlerine, varlık nedenlerinden anlamlandırma şekillerine kadar yapısal gelişimlerine tanık olmaktadır.

Mitoloji Atölyesi bu bağlamda geçmişten günümüze bilinmeyen ya da farkında olunmayan kapılar açacak bizi bir serüvenin içine çekecek... 21 - 24 Şubat arasında 7 katılımcıyla gerçekleşecek olan Mitoloji Atölyesi toplumları siyasi, estetik, gündelik ve tinsel yönleriyle incelemeyi amaç ediniyor.

Sosyoloji bölümünde kurulan İnsan ve Toplum Sanatları Kulübü'nün organize ettiği etkinlikte sizleri de görmekten mutluluk duyarız. Online olarak gerçekleştirilecek atölye programı ve katılım linklerine aşağıda ulaşabilirsiniz:

•"Logos'tan Myhtos'a bakış" etkinliği 21 Şubat Saat 13:30 ➡️ shorturl.at/jwNOX
•"Hellbound günümüzün miti olabilir mi?" 22 Şubat 2022 Saat 11:00 ➡️ shorturl.at/dklDY
•" Yemekten Medeniyete Hitit Mutfağı" 23 Şubat 2022 saat 13:00 ➡️ shorturl.at/hvRX4
•"Tarihi Kaynaklarıyla Viking Yaşamı ve İnançları" 23 Şubat saat 15:00 ➡️ shorturl.at/kmxUX
•"Antik Yunan'da Devlet Yönetimi ve Demokrasi" 24 Şubat saat 13:00 ➡️ shorturl.at/qvAHN
•"Toplum ve Mythos: Yaşamı Kuran Söylenceler" 24 Şubat saat 15:30 ➡️ shorturl.at/qrJL1