Sosyoloji

Metodolojik Derslerimiz İçin Kullanabileceğiniz Kaynak Listesi

Sevgili öğrencilerimiz bilindiği üzere İGU Sosyoloji Bölümü araştırmacı sosyologlar yetiştirmeyi kendisine hedef seçmiştir. Bu nedenle siz öğrencilerimizin derslerinde kullanabilecekleri bir kaynak listesi hazırlanmıştır.

Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Niceliksel Araştırma Yöntemleri ve Niteliksel Araştırma Yöntemleri Derslerine İlişkin Tavsiye Edilen Okuma Listesi

Arkonaç, S. A. (2014). Psikolojide söz ve anlam analizi: Niteliksel duruş. Ayrıntı Yayınları.

Bal, H. (2012). Bilimsel Araştırma Yöntemleri: Nicel Araştırma Yöntemi. Fakülte Kitabevi.

Bal, H. (2014). Sosyolojide yöntem ve araştırma teknikleri:(uygulamalı-örnekli). Sentez Yayıncılık.

Bal, H. (2016). Nitel araştırma yöntem ve teknikleri (uygulamalı-örnekli). Bursa: Sentez Yayıncılık.

Balcı, A. (2018). Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntem, Teknik ve İlkeler. (13. bas.). Ankara: Pegem Yayıncılık.

Bailey, K. D. (1987). Methods of social research. (3rd ed.). New York: The Free Press.

Baş, T. (2001). Anket. Ankara: Seçkin Yayınları.

Baş, T., & Akturan, U. (2008). Nitel araştırma yöntemleri: Nvivo 7.0 ile nitel veri analizi. Seçkin Yayıncılık.

Borenstein, M., Hedges, L. V., Higgins, J. P., & Rothstein, H. R. (2011). Introduction to Meta-Analysis. Cornwall: John Wiley & Sons.

Brewerton, P. M., & Millward, L. J. (2001). Organizational Research Methods. Thousand Oaks, New Delhi: Sage Publications, London.

Bryman, A. (2016). Social research methods. Oxford University Press.

Berg, B. L., & Lune, H. (2019). Sosyal bilimlerde nitel araştırma yöntemleri. Eğitim Yayınevi.

Burgess, R. G. (2002). In the field: An introduction to field research. London: Routledge.

Büyüköztürk, Ş. (2007a). Sosyal Bilimler için veri analizi el kitabı: İstatistik, araştırma deseni, SPSS uygulamaları ve yorum (8. bas.). Ankara: Pegem Yayınları.

Büyüköztürk, Ş. (2007b). Deneysel desenler: Öntest- sontest kontrol grublu desen ve SPSS uygulamalı veri analizi (Geliştirilmiş 2.bas). Ankara: Pegem Yayınları.

Cohen, L., Manion, L., & Morrison, K. (2013). Research methods in education. London: Routledge.

Costello, P. J. M. (2007). Action research. Continuum Books: London.

Creswell, J. W. (2016). Nitel araştırma yöntemleri: Beş yaklaşıma göre nitel araştırma ve araştırma deseni. Siyasal Kitabevi.

Creswell, J. W. (2017). Araştırma deseni: Nitel, nicel ve karma yöntem yaklaşımları. Eğiten Kitap.

Creswell, J. W., & Sözbilir, M. (2017). Karma yöntem araştırmalarına giriş. Pegem Akademi.

Creswell, J. W., & Clark, V. L. P. (2017). Designing and conducting mixed methods research. Sage publications.

Gall, M. D., Borg, W. R., & Gall, J. P. (1996). Educational Research: An introduction. Longman Publishing.

Güven, S.(1991). Toplumbilimlerinde Araştırma Yöntemleri. Bursa: Ezgi Kitabevi Yayınları.

İçli, T. (1987). Sosyal Bilimlerde İstatistik, Ankara: H.Ü. Fen Fakültesi Basımevi.

Karasar, N. (2002). Bilimsel araştırma yöntemi (11.bas.). Ankara: Nobel Yayınları

Kümbetoğlu, B. (2008). Sosyolojide ve antropolojide niteliksel yöntem ve araştırma. Bağlam Yayıncılık.

Maxwell, J. A. (2018). Nitel araştırma tasarımı: Etkileşimli bir yaklaşım (Çev. Ed. Çevikbaş, M.). Ankara: Nobel.

McMillan, J. H. (2004). Educational research: Fundamentals for the consumer.  (4th ed.). Boston: Allyn and Bacon.

Miller, D. C. (2002). Handbook of research design and social measurement. (5th ed.) Newbury Park: Sage Publications.

Mills, G. E. (2000). Action research: A guide for the teacher researcher. New Jersey: Merril- Prentice Hall.

Miles, M. B., & Huberman, A. M. (1994). Qualitative data analysis: An expanded sourcebook (2nd ed.). Thousand Oaks, Colifornia: SAGE.

Neuman, W. L. (2007) Toplumsal Araştırma Yöntemleri: Nitel ve Nicel Yaklaşımlar. Cilt I ve Cilt II., İstanbul: Yayın Odası.

Neuman, W. L. (2016). Understanding research. Boston: Pearson Education, Inc.

Çelebi, N. (1991). Sosyal Bilimlerde Yöntem. Konya: Teksir.

Patton, M. Q. (2014). Nitel araştırma ve değerlendirme yöntemleri (Çev Edt: Bütün, M. ve Demir, S. B). Ankara: Pegem Akademi Yayınları.

Popper, K. (2012). Bilimsel Araştırmanın Mantığı, İstanbul: Yapı Kredi Yayınları.

Punch, K.F. (2005).  Sosyal Araştırmalara Giriş: Nicel ve Nitel Yaklaşımlar, Ankara: Siyasal Kitabevi.

Saldana, J. (2019). Nitel araştırmacılar için kodlama el kitabı.(Çev.Edt. Akcan, A. ve Şad, S.), Ankara: Pegem Akademi.

Şimşek, Ü. (2003). Araştırma teknikleri. Morötesi Yayınları.

Weber, M. (2012) Sosyal Bilimlerin Metodolojisi. İstanbul: Küre Yayınları.

Yin, R. K. (2017). Durum çalışması araştırması uygulamaları. Nobel Akademik Yayıncılık.