Sosyoloji

SPSS'de Parametrik Analizler Atölyesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Savaş'ın yürüteceği atölye çalışması 1 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek.

SPSS, sosyal bilimcilerin kullanımı amacıyla hazırlanmış bir istatistik programıdır. Programın adı Statistical Package for the Social Sciences kelimelerinin baş harflerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuştur. Türkçe anlamı Sosyal Bilimler için İstatistik Paketi’dir. Sosyolojik çalışmalarda da sıklıkla kullanılan SPSS, anket içeren çalışmalarda katılımcıların demografik özelliklerinin tanımlanması, frekans ve yüzde hesaplamaları, güvenirlik, korelasyon, regresyon ve farklılık analizlerinde kullanılmaktadır.

Atölyeye 1 Nisan 2021 Perşembe günü 14.00-16.00 saatleri arasında buradan katılabilirsiniz.

SPSS Atölyesi 1