Sosyoloji

Araştırma Tasarımı ve Projelendirme Dersine Mersin Üniversitesi'nden Doç. Dr. Günnur Ertong Attar Konuk Olarak Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Nazar Bal’ın vermiş olduğu Araştırma Tasarımı ve Projelendirme dersine Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Günnur Ertong Attar hocamız konuk olarak katılmıştır.

Konuk hocamız Doç. Dr. Günnur Ertong Attar, projelerin kendisini, kendisinin ise projeleri nasıl yönlendirdiği üzerinde durarak  proje deneyimlerinden bahsetmiş ve  kendi deneyimlerinin öğrenciler üzerinde ufuk açıcı olmasına yönelik bir konuşma yapmıştır. Projenin saha kısmının hem akademik hem gündelik hayatta besleyici ve zenginleştirici olduğunu, yeni insanlarla tanışma fırsatı sunduğunu, kültürel olarak insanı geliştirdiğini ve sahanın “Bütün Türkiye’de çok farklı renkler görmemizi sağladığını ”söyleyerek saha ile ilgili düşüncelerini dile getirmiştir. Aynı zamanda proje çalışmalarının, alanında uzman kişilerle tanışarak yeni alanlara açılım sağladığını kendi yaşadığı proje deneyimi üzerinden anlatmıştır.

Konuk hocamız Doç. Dr. Günnur Ertong Attar, kendi kariyer yolculuğu üzerinden bir sosyal bilimcinin nasıl projelerde çalışacağından, bu projelerin nasıl şekilleneceğinden, fonlanacağından ve sürdürüleceğinden, proje için motivasyon kaynaklarından ve konuyla ilgili önerilerinden bahsetmiştir. Bu önerilerden bazıları ise şu şekildedir: “Disiplinli olma, bulunduğun alandan bir şeylerde öğrenmeye çalışma, öz değerlendirme yapabilme, vazgeçmeme, heyecan duyma”dır.

Katkılarından dolayı Doç. Dr. Günnur Attar Ertong hocamıza ve Araştırma Tasarımı ve Projelendirme dersi sorumlu hocamız Dr. Öğr. Üyesi Nazar Bal'a teşekkür ederiz.