Sosyoloji

FEL 408 Öğrencileri Köşe Yazarı Olursa

FEL408 Ahlak Felsefesi dersinde öğrencilerimiz tarafından "Güncel Konuların Etik Bağlamda Tartışılması" temalı çalışmalar yapılmıştır.

Bahar dönemindeki FEL 408 kodlu Ahlak Felsefesi dersimizde öğrencilerimizin köşe yazısı yazmalarını istedik. Dersin içeriğiyle ilgili olacak şekilde etik bağlamda tartışılabilecek konulara dikkat çekmeleri bizim için önemliydi. Dersimizin başında ders izlencesindeki gibi temel ve klasik felsefi etik kuramları ve düşünürleri ele aldık. Dönem sonuna doğru konularımız çağdaş ve güncel bağlamda tartışabileceğimiz konular oldu. Dersi alan öğrencilerimiz ise tüm gördüğümüz kuramları kendi ilgi alanları çerçevesinde ve ilgisinde tartıştı buna bağlı olarak yazılarını yazdılar.

Öğrencilerimiz ödevlerinde şu konulara ve sorulara dikkat çekiyorlar: Şiddet nedir? Şiddetin türleri olabilir mi? Şiddet meşru mudur? Öteki bağlamında hangi kavramı ele alabiliriz? Sosyal medyadaki paylaşımlar etik olarak da tartışılabilir mi? Kişinin rızası olmadan sosyal medyada bir paylaşım yapmak nasıl etik sorunları doğurabilir? Pandemi hangi konuların etik bağlamda tartışılabileceğini gösterdi? Kişinin mutluluğu hangi ilkeye dayanır ve bu ilkenin genel fayda ya da kişinin faydasıyla nasıl bir ilişkisi vardır? Doğru eyleme ne anlama gelir? Doğru eyleme biricik midir yoksa her koşunda tartışılması gereken midir?

Katkılarından ötürü her bir yazara teşekkür eder, ödevleri okumalarınıza sunarız.

*Çalışmaların her biri özgündür. Kopyalanıp kullanılamaz.

Anıl ÖZCAN
Beritan BALIK