Sosyoloji

“HAYAT VE MESLEK İÇİN SOSYOLOJİ” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyoloji Kulübü tarafından “Hayat ve Meslek İçin Sosyoloji” adlı panel gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sosyoloji Kulübü tarafından 9 Nisan tarihinde, Rektörlük binası Taşkent Konferans salonunda düzenlenen panel, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Veysel Bozkurt ve Doğuş Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sami Şener’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Veysel Bozkurt Sosyoloji alanında bilimsel bilgi üretiminin ve metodoloji kullanımının önemini belirtirken, Sami Şener ise bir meslek olarak sosyolojinin kapsamı hakkında bilgi vermiş ve sosyoloji bölümü mezunlarının hangi mesleki alanlarda kendilerini geliştirebilecekleri hakkında bilgilendirmede bulunmuştur.

Konuşmacılar sosyolojinin bir bilim dalı olarak nasıl ele alınması gerektiğini ve toplumsal olayların ve sosyal olguların incelenmesinde sosyolojinin işlevselliği üzerinde tartışıp, dinleyicilerin sorularını yanıtladı. Panel sonunda Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Beylü Dikeçligil, katılımcılara teşekkür ederek plaketlerini takdim etti.