Türk Dili ve Edebiyatı

Altay Öktem ile Mitostan Nöronlara Şiir Söyleşisi Gerçekleştirildi

Ünlü şair ve yazar Altay Öktem’in konuk olduğu Mitostan Nöronlara Şiir adlı söyleşi, 14 Nisan 2023 Cuma akşamı 20:30-22:30 saatleri arasında Google Meet platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü çatısı altında faaliyet gösteren Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü tarafından “Mitostan Nöronlara Şiir” adlı çevrim içi söyleşi düzenlendi. Söyleşinin konuğu ünlü şair ve yazar Altay Öktem idi. Etkinlik 14 Nisan 2023 Cuma akşamı 20:30-22:30 saatleri arasında Google Meet platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Söyleşide Altay Öktem, benzer kelimelerle düşünen insanların neden benzer sanatsal kelime terkiplerini oluşturamadıkları, yani neden herkesin şiir yazamadığı temel sorusu üzerinden bir sunum gerçekleştirdi. Ünlü şair sunumunda şiirin tözü olarak nitelendirdiği mitosları ve mitoslardan yola çıkarak şiir oluşturma noktasındaki nörolojik süreçleri detaylı olarak ele aldı. Şiir yazmaya hevesli olan gençlere de çeşitli tavsiyelerde bulunan Öktem kendi şairlik/yazarlık yolculuğunu da katılımcılarla paylaştı. Yoğun ilgi gören etkinlik, katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.