Türk Dili ve Edebiyatı

Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı Kutlamaları Kapsamında “Atatürk, Cumhuriyet ve Kadın” Etkinliği Gerçekleştirildi

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında “Atatürk, Cumhuriyet ve Kadın” konulu bir etkinlik gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlamaları hasebiyle bir etkinlik düzenlendi. “Atatürk, Cumhuriyet ve Kadın” temalı etkinlik, 26.10.2023 Perşembe günü 11:00-12:00 saatleri arasında K-505 no’lu derslikte gerçekleştirildi. Etkinlikte İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hacer Gülşen konuşmacı oldu. “Türk Romanında Kadın” dersi kapsamında düzenlenen etkinlik, öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte Doç. Dr. Hacer Gülşen, Türk kadınının özellikle Cumhuriyet döneminde kazandığı hak ve yeni kazanımlar üzerinde durarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Cumhuriyet yolunda yaptıkları fedakârlıklara değindi.