Türk Dili ve Edebiyatı

İGÜ Öğrenci Kulüpleri Tanıtım Günü Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Öğrenci Kulüpleri Tanıtım Günü etkinliği gerçekleştirildi. Tanıtımı gerçekleştirilen kulüpler arasında Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren “Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü” de vardı.

Öğrencilerimizin ders dışı toplumsal, kültürel, sanatsal ve kişisel gelişimlerine yardımcı olan ve öğrencilerimizin kendi girişimleriyle kurulan kulüpler; düzenledikleri etkinliklerle kulüp üyelerinin organizasyon becerilerini, iletişim ve takım çalışması yetkinliklerini geliştirmekte, ayrıca etkinlik yönetiminin her aşamasını yaşatarak öğretmekte ve öğrencilerin iletişim ağlarını geliştirmektedir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri 28.12.2022 Çarşamba günü gerçekleştirilen renkli bir etkinlikle üniversite öğrencilerine tanıtıldı. Mehmet Âkif Ersoy Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte İGÜ bünyesinde faaliyet gösteren kulüpler stant açarak tanıtımlarını gerçekleştirdi. Tanıtım yapan kulüpler arasında İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü çatısı altında kurulan Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü de vardı. Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü; dil, edebiyat, sanat ve kültür hakkındaki bilgileri geliştirmek, farklı bakış açıları kazanmak ve kazandırmak ayrıca gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleri ile toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 27.11.2018 tarihinde kurulmuştur. Kulüp, tanıtım etkinliğinde standı ziyaret eden dil ve edebiyat meraklısı öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kulübün 2021-2022 dönemi yönetim kurulu ile bu dönem faaliyetlerini sürdüren yönetim kurulu tanıtım etkinliğinde birlikte yer aldı. Tanıtım günü boyunca kulüp, birçok yeni üyenin kaydını gerçekleştirdi.

Eğer dil, edebiyat ve kültür konularına ilginiz varsa İGÜ’nün en aktif öğrenci kulüplerinden biri olan Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü’ne üye olarak kulübün gerçekleştirdiği etkinliklere katılmanızı tavsiye ederiz.