Türk Dili ve Edebiyatı

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dil Bayramı'nı KEY Koleji'nde Kutladı

KEY Koleji, Dil Bayramı vesilesi ile İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi'yi konuşmacı olarak ağırladı.

Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi yaptığı konuşmada Dil Bayramı'nın tarihçesine kısaca değindikten sonra Türk dilinin tarihi gelişiminden ve kültürler arası ilişkilerin Türk diline etkilerinden bahsetti.

Konuşmanın devamında Türk dilini eserleriyle yücelten belli başlı isimleri anan ve bu amaç doğrultusunda gösterilen çabaların önemini vurgulayan Ekşi, dil-kültür-ulus ilişkisi üzerinde durdu. Ekşi, konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözleriyle bitirdi:

“Türk milleti geçirdiği nihayetsiz felâketler içinde ahlâkının, ananelerinin, hatıralarının, menfaatlerinin, kısacası bugün kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde muhafaza olunduğunu görüyor. Türk dili, Türk milletinin kalbidir, zihnidir.”