Türk Dili ve Edebiyatı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 45. Sedat Simavi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2021 Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen gazeteci, karikatürist, edebiyat, spor ve bilim insanları açıklandı. Edebiyat alanında ödüle layık görülen isim Veba Geceleri adlı son romanıyla Orhan Pamuk oldu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 45 yıldan bu yana verilen ödüller bu yılki sahiplerini buldu. Gazetecilik, televizyon, radyo, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında verilen ödüllerden bu yıl edebiyat alanında ödül kazanan isim Veba Geceleri romanı ile Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk oldu.

2021 yılının Mart ayı içerisinde Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan Veba Geceleri konu olarak veba salgınını ele alıyor. Roman, Girit-Kıbrıs-Rodos civarlarındaki hayalî bir Osmanlı adası olan Minger Adası’nda II. Abdülhamit’in saltanatı yıllarında geçiyor. Orhan Pamuk bu romanında veba salgınının insanlar ve özellikle de çocuklar üzerindeki etkisini Osmanlı Devleti’nin çöküş yılları çerçevesinde ele alıyor.