Türk Dili ve Edebiyatı

Yazar Ömür İklim Demir’i Ağırladık

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, yazar Ömür İklim Demir ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü çatısı altında faaliyet gösteren Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü, ünlü yazar Ömür İklim Demir’in konuk olduğu bir etkinlik gerçekleştirdi. “Yazar Ömür İklim Demir ile Muhtelif Evhamlar Kitabı Adlı Eseri ve Yazarlık Serüveni Üzerine” adını taşıyan söyleşi, 08.12.2023 Cuma günü 21:00 – 22:30 saatleri arasında Google Meet platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirdi. Etkinliğe bölüm akademisyenleri, bölüm öğrencileri ve kulüp üyeleri başta olmak üzere İGÜ’nün çeşitli bölümlerinden ve üniversite dışından akademisyenler ve ilgililer katılım sağladı.

Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü danışman hocası Dr. Öğr. Üyesi Şerefnur Atik moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşi kısa açılış konuşmalarının ardından soru-cevap şeklinde sürdürüldü. Ömür İklim Demir, akademisyenler ve öğrenciler tarafından yazarlık serüveni ve eserlerine dair kendisine yöneltilen sorulara samimi cevaplar verdi. Bir yazarın gölgesinin esere hiç düşmediğinin iddia edilemeyeceğini belirten yazar, eserlerindeki karakterlerde çok yoğun olmasa da kendisinden birtakım izler bulunduğunu/bulunabileceğini belirtti. Yazmaya dönem dönem kısa aralar verdiğini dile getiren Ömür İklim Demir, bu dönemlerin metne karşı yabancılaşmasını sağladığını ve yazma sürecine eleştirel noktada katkı sağladığını ifade etti. Yazar; genç yazar adaylarına “kararlı ve inatçı” olmalarını tavsiye etti. Ömür İklim Demir söyleşide okurlarına sevindirici bir haber de verdi. Yeni bir roman kaleme aldığını belirten yazar, okuyucularına bu yeni eserinin yer yer polisiyeye yaklaşan, içinde suç ve İstanbul barındıran bir eser olacağının ipuçlarını verdi.