Türk Dili ve Edebiyatı

Yazarlık Platformu Serisinin Dördüncü Etkinliği Gerçekleştirildi.

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü tarafından düzenlenen “Yazarlık Platformu” etkinlik serisinin dördüncü oturumu gerçekleştirildi.

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü’nün  düzenlediği “Yazarlık Platformu” etkinlik serisinin dördüncü oturumu 21.05.2021 Cuma akşamı 20:00-22:00 saatleri arasında Google Meet platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Etkinliğe İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanları; Dil, Düşünce ve Edebiyat Kulübü üyeleri ve bölüm öğrencileriyle birlikte üniversite dışından ilgililer katılım gösterdi.

Etkinliğin ilk bölümünde İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Suat Akyel, yeni çıkan kitabı Kaçış’ı anlattı. Akyel, kitabının yazılış öyküsünü ve yazarlık serüvenine nasıl başladığını katılımcılarla paylaştı.

Etkinliğin ikinci bölümünde oturum yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi N. Gamze Ilıcak, masal türü hakkında bir sunum yaptı ve masal türünün “yeniden yazımı” hakkında bilgiler verdi. Murathan Mungan’ın 40 Oda eserinden hareketle Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalı üzerinden bir yeniden yazım örneği veren Ilıcak, bunun ardından “Tuz Masalı”nı anlattı. Katılımcılar, etkinliğin devam eden bölümünde kendilerine tanınan 20 dakikalık süre zarfında “tuz” teması etrafında çeşitli türlerde yazılar kaleme aldılar. Kaleme alınan yazıların okunması ve değerlendirilmesinin ardından etkinlik sona erdi.