Türk Dili ve Edebiyatı

“21. Yüzyılda Yunusça Yaşamak” Kısa Öykü Yarışması’nın Ödül Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından organizasyonu üstlenilen “21. Yüzyılda Yunusça Yaşamak” Kısa Öykü Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.

2021 yılı, Türk dili ve Türk kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmış; bunu takiben Cumhurbaşkanlığımız tarafından yayımlanan Genelge ile 2021 yılı “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmişti. Bu münasebetle “Yunus Emre ve Türkçe Yılı”nı layıkıyla idrak edebilmek adına İGÜ İİSBF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “21. Yüzyılda Yunusça Yaşamak” başlıklı bir kısa öykü yarışması düzenlendi.

Birincinin 3000 TL, ikincinin 2000 TL ve üçüncünün 1000 TL ile ödüllendirileceği yarışmanın 1’incisi Şehit Aydın Berber Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Özgenur Güner, 2’ncisi Ahmet Rüştü Anadolu Lisesi’nden Ömer Uzun, 3’üncüsü Kastamonu Göl Anadolu Lisesi’nden Elif Kübra Bıçakçı oldu. Yarışmanın ödül töreni 13 Aralık 2021 Pazartesi akşamı 20:00-21:00 saatleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Ödül törenine İGÜ İİSBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Koçyiğit, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri; yarışmada dereceye giren öğrenciler, bu öğrencilerin öğretmenleri ve aileleri katılım gösterdi.

Ödül töreni İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tanıtım videosunun katılımcılarla paylaşılması ile başladı. İGÜ İİSBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Koçyiğit ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Pelin Ekşi’nin konuşmaları ile devam eden törenin ikinci kısmında yarışmada dereceye giren öğrenciler kaleme aldıkları öyküleri okudular.

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak yarışmamıza katılım sağlayan tüm öğrencilere teşekkür eder, dereceye giren öğrencileri tebrik ederiz.