Türk Dili ve Edebiyatı

“İstanbul ve Yahya Kemal” Etkinliği Gerçekleştirildi

İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hacer Gülşen tarafından İstanbul ve Yahya Kemal konulu bir etkinlik gerçekleştirildi.

Türk edebiyatının en ünlü şairlerinden biri şüphesiz Yahya Kemal Beyatlı’dır. İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin en önemli temsilcilerinden olan Yahya Kemal hakkında TDE219 Yeni Türk Edebiyatı I dersi kapsamında bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, 9 Aralık Cuma günü İGÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin katılımıyla 342 no’lu derslikte gerçekleştirildi.  “İstanbul ve Yahya Kemal” konulu etkinlikte ilgili dersin yürütücüsü Hacer Gülşen tarafından gerçekleştirilen sunuda ünlü şairin hayatı ve eserleri tanıtıldı. Etkinliğin ana teması Yahya Kemal’in  “Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul! Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer.” dizeleriyle anlattığı, kendi tabiriyle “Aziz İstanbul”un şair için anlam ve önemi idi.