Reklamcılık

Bölüm Başkanımızdan Makale Yayını

Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Dikme’nin “Panel Pedroni Testi ile Küresel Ticaret Savaşlarının Türk Cumhuriyetlerinin Refahına Etkisi” isimli makalesi yayımlandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Dikme ve Kocaeli Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Rıdvan Karacan’ın, hakemli bilimsel bir dergi olan “Social Sciences Research Journal”da makalesi yayımlandı.

“Panel Pedroni Testi ile Küresel Ticaret Savaşlarının Türk Cumhuriyetlerinin Refahına Etkisi (The Effect of Global Trade Wars on The Welfare of Turkish Republics With Panel Pedroni Test)” isimli makalelerinde Dikme ve Karacan, 1999-2019 dönemi için, Pedroni Panel Eş bütünleşme Test tekniğini kullanarak Türk Cumhuriyetlerinin Ekonomik büyümeleri ile ticaret hacimleri arasındaki ilişkiyi araştırdılar. Buna göre bu iki değişken uzun dönemde birlikte hareket ettikleri görülmüştür.

Makaleyi detaylı incelemek için tıklayınız.