Uluslararası Ticaret ve Finansman

Arş. Gör. Gökhan ÖZBİLGE’den Makale Yayını

Uluslararası Ticaret ve Finansman (Türkçe) Bölümü'nden Arş. Gör. Gökhan ÖZBİLGE’nin makalesi Sosyoekonomi’de yayımlandı.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman (Türkçe) Bölümü Arş. Gör. Gökhan ÖZBİLGE’nin “Hanehalkı Dijital Teknoloji Sahipliği Açısından Sosyoekonomik Bir Analiz” başlıklı çalışması Sosyoekonomi’de yayımlandı. Bu çalışmada bireylerin gelir ve sosyodemografik özelliklerinin yanında, istihdam, kişisel gelişim ve/veya e-ticaret gibi amaçlarla da dijital teknolojilere sahip olmaya istekli olabilecekleri göz önüne alınmaktadır. Elde edilen bulgular, gelir seviyesinin dijital teknoloji sahipliğinin genişletilmesinde tek başına yeterli olamayacağını, e-ticaret, e-beceriler ve çevrimiçi kurs alma gibi ilgili faktörlerin de ele alınması gerektiğini göstermektedir.

Çalışmaya buradan ulaşabilirsiniz.