Uluslararası Ticaret ve Finansman

Doç. Dr. Onur Özdemir’in Makalesi Yayımlandı

Uluslararası Ticaret ve Finansman İngilizce Bölümü'nden Doç. Dr. Onur Özdemir’in makalesi Sosyoekonomi’de yayımlandı.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman (İngilizce) Bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Onur Özdemir’in “The Performance of Top Coronavirus Vaccine Stocks during COVID-19 Pandemic: A Multifractal Analysis” başlıklı çalışması Sosyoekonomi’de yayımlandı. Çalışmada, 9 Aralık 2019-6 Ocak 2022 arasında beş aşı hissesinin (Pfizer, BioNTech, Moderna, Johnson&Johnson ve AstraZeneca) koronavirüs pandemisinde işgünü haftalık verileri temelinde çoklu fraktal özelliklerinin nasıl etkilendiği araştırılmaktadır. Elde edilen sonuçlar aşılama sonrası dönemin BioNTech ve Moderna hisse senetleri için sürü yatırımına daha yatkın olduğunu göstermektedir. Güncel salgının etkileri göz önüne alındığında COVID-19 aşılama sürecinin öncesi ve sonrasında en yüksek MLM (etkinsizlik) indeks değerinin BioNTech’e ait olduğunu ortaya koymaktadır.

Çalışmaya buradan ulaşabilirsiniz.