Uluslararası Ticaret ve Finansman

Dr. Öğr. Üyesi Emrah Doğan ve Arş. Gör. Selin Yalçıntaş’ın Makale Yayını

Uluslararası Ticaret ve Finansman (İngilizce) Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Emrah Doğan ve Arş. Gör. Selin Yalçıntaş’ın makalesi Journal of Research in Economics’te yayımlandı.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman (İngilizce) Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Emrah Doğan ve Arş. Gör. Selin Yalçıntaş’ın “An Empirical Analysis of Speculative Behavior and the Spillover Effect in Cryptocurrency Markets” başlıklı çalışması Journal of Research in Economics’te yayımlandı. Çalışmada, 2018-2021 döneminde kripto para piyasasında en yüksek işlem hacmine sahip olan yedi kripto para birimine ilişkin spekülatif davranışlar ve yayılma etkisi incelenmiştir. Analiz sonucunda elde edilen bulgular varlık fiyatlarının oluşumunda spekülatif davranışların sergilediğini göstermektedir. Aynı zamanda kripto para birimleri arasında bulaşma ve yayılma riskinin mevcut olduğuna dair kanıtlar sunulmaktadır.

Çalışmaya erişmek için tıklayınız.