Uluslararası Ticaret ve Finansman

Dr. Öğretim Üyesi Onur ÇELİK’in Makalesi Yayımlandı

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğretim üyesi Dr. Onur ÇELİK’ in makalesi Bingöl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi’nde yayımlandı.

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğretim üyesi Dr. Onur ÇELİK’in “Empirical Analysis of Emigration to Europe from Türkiye: Evidence from the Gravity Model Including the Covid-19 Effect for the Period 2015-2021” başlıklı makalesi yayımlandı. Çalışmada, uluslararası göç, gelir, nüfus ve mesafe değişkenleri arasındaki ilişki, Covid-19 pandemi sınırlamalarını içeren çekim modeli kapsamında ele alınmaktadır. Çalışmanın bulguları, göç veren ülkedeki gelir düzeyi ve Covid-19 sınırlamalarının göçü azalttığı, göç alan ülkedeki gelir düzeyinin göçü artırdığı ve insanların daha kalabalık bölgelere göç etme eğilimde olduğu gibi önemli noktalara işaret etmektedir.

Çalışmaya erişmek için tıklayınız.