Halkla İlişkiler ve Tanıtım

KLASİK SINAVLAR HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Üniversitemiz web sayfasında ve LMS’de klasik sınavların nasıl yapıldığına ilişkin duyurular ve eğitimler yer almaktadır. Lütfen sınav esnasında bir sorun olmaması adına bu duyuru ve eğitimlere göz atınız.

“Klasik Sınav”ın nasıl yapıldığına ve sizlerin nasıl sınav olacağınıza ilişkin SINAV KILAVUZU'na tıklayarak ulaşabilirsiniz.
SINAV CEVAP KAĞIDI'NA tıklayarak ulaşabilrsiniz.

Sınav önecesinde SINAV CEVAP KAĞIDININ ÇIKTI OLARAK ALINMASI VE YANITLARIN BU KAĞIDA YAZILMASI GEREKMEKTEDİR.

Klasik sınavınız için sınav cevap kağıdını sınav tarih ve saatinden önce çıktı almayı unutmayınız. Çünkü cevaplarınızı bu kağıda yazacaksınız. Klasik sınavınız için sınavdan önce “Sınav Cevap Kağıdı”nızı birden fazla çıktı almanızı öneririz. Çünkü birden fazla cevap kağıdına sahip olarak olası sayfaya sığdıramama ve ek kağıt ihtiyacınızda sorun yaşamamış ya da yanlış bir şey yaptığınızda da hemen düzeltme imkanına sahip olursunuz. Ancak cevaplarınızı mümkün olduğu ölçüde kısa ve öz yazmanızı öneririz, uzatarak vakit kaybı yaşamamış olursunuz.

Sınav cevap kağıdınız tek bir dosya halinde sisteme yüklenmektedir. Eğer sınav cevap kağıdınız birden fazla ise bu sayfaları birleştirerek ek bir dosya halinde yüklemeniz gerekmektedir; uzaktan eğitim birimimiz bu hususta PDF formatına dönüştürmenizi belirtmektedir.

Eğer telefonunuzdan fotoğrafını çekip yükleyecek iseniz; çektiğiniz fotoğraftaki yazıların okunaklı olmasına dikkat ediniz. JPG formatındaki dosyaların PDF formatına dönüştürülmesi ve/veya PDF’te birleştirilmesi için aşağıdaki alternatifleri uygulayabilirsiniz:

Telefondan fotoğraf çekerek yükleyecekseniz:
  • Adobe Scan uygulamasını kullanarak (Program tarafından üretilen PDF dosyasını kendi e-posta adresinize göndererek bilgisayardan da cevap kâğıdınıza ulaşabilirsiniz. Programın kullanımı eklerde yer almaktadır),
  • JPG dosyasını/dosyalarını internet üzerindeki online sitelerden anında çevirerek/birleştirerek (örneğin; https://jpg2pdf.com/tr/),
  • Birden farklı türde (Word/PowerPoint ve Klasik Sınav Cevap Kağıdı birlikte gibi) dosya olması halinde “zip dosyası” olarak Winrar ile birleştirerek (*Ödevler ile birlikte yüklenmesi durumunda kullanılmaktadır ancak bu derste ihtiyacınız bulunmamaktadır. Diğer dersleriniz için gerekiyor ise kullanılabilirsiniz).
  • Tarayıcınız (Scanner) varsa cihazından taratarak.

Sınav kağıdınızı sisteme yükleme süreniz de sınav süreniz içerisinde yer almaktadır. Cevap kağıdınızı sisteme yüklemeniz için ayrı bir süre verilmemektedir. Bu nedenle önceden hazır olmanız sizlere zaman kazandıracaktır.

Birden fazla kâğıt kullandıysanız kâğıtlarınızı numaralandırmayı ve her birine imzanızı atmayı unutmayınız.

Sınav kâğıdınızı bilgisayar ortamında doldursanız bile ıslak imza olmak zorunda olduğu için çıktısını alıp imzalayıp, numaralandırıp yüklemeniz gerekmektedir.

Cevap kâğıdınızı Klasik Sınav Aktivitesi üzerinden sisteme yükleyeceksiniz. Cevap kağıdınızın fotoğrafını çekerek veya varsa tarayıcı cihazdan taratarak elde ettiğiniz PDF uzantılı dosyayı sisteme yükleyebilirsiniz. Klasik sınav aktivitesi üzerinden "Ödev Yükle" butonuna tıklayarak açılan sayfadan elinizdeki dosyayı sisteme yüklemelisiniz. Böylece sınav için yüklediğiniz dosya dersin öğretim elemanına ulaşır. Yükleme adımları SINAV KILAVUZUNDA anlatılmıştır.