Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Araştırma Görevlisi Zeynep Özcan’ın Makalesi Yayınlandı

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde Araştırma Görevlisi Zeynep Özcan’ın İstanbul Üniversitesi’nden tez danışmanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer ile hazırlamış olduğu "Yeni Bir Sınıflandırma Çalışması Olarak Sosyal Medya Fenomenlerinin Paylaşımda Bulundukları İçerik Türlerine Göre Sınıflandırılması: YouTube Örneği" adlı tez makalesi İletişim Çalışmaları Dergisi’nde yayımlandı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Arş. Gör. Zeynep Özcan’ın tez danışmanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer ile hazırladığı "Yeni Bir Sınıflandırma Çalışması Olarak Sosyal Medya Fenomenlerinin Paylaşımda Bulundukları İçerik Türlerine Göre Sınıflandırılması: YouTube Örneği" başlıklı tez makalesi, ulusal bir dergi olan İletişim Çalışmaları Dergisi’nde yayımlandı. Özcan ve Sezer, "Yeni Bir Sınıflandırma Çalışması Olarak Sosyal Medya Fenomenlerinin Paylaşımda Bulundukları İçerik Türlerine Göre Sınıflandırılması: YouTube Örneği” başlıklı makalede sosyal medya fenomenlerinin kendilerine belirlemiş oldukları içerik konseptlerine göre paylaşımlarını nasıl şekillendirdiklerini ve bu doğrultuda paylaşımlarını nasıl devam ettirdiklerini göz önünde bulundurarak en çok kullanılan sosyal medya platformu olan YouTube ve YouTube’daki sosyal medya fenomenlerini inceledi. İnceleme doğrultusunda sosyal medya fenomenlerinin paylaşımda bulundukları içerik türlerine göre sınıflandırmayı literatüre kazandırdılar.

Makaleyi detaylı incelemek için tıklayınız.