Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Bir Yaprak İyilik

Orman hayvanları unutulmadı. Ormanlara yönelik tahribatın azalması çok önemli...

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri orman hayvanlarının korunması ve barınmasına yönelikl halk röportajları yaparak bu konuya dikkat çekti. Projede orman hayvanlarına daha iyi bir yaşam alanı sunmanın önemi, sokak hayvanları kadar orman hayvanlarının da önemli olduğunun ortaya koyulması gibi konulara vurgu özellikle yapıldı. Yapılan röportajda, yüksek oranda kağıt havlu tüketimiyle birlikte ormandaki ağaçların yok olduğu ve orman hayvanlarının yaşam alanlarının her geçen gün azalma gösterdiği sorunu ortaya çıktı. Proje oluşturucuları olan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Üveys DEVECİ, Adnan Batuhan ŞENOVA, Çetin ÖZTÜRK, Didem ÇAKIR, Furkan YALÇIN “Asıl önemli nokta tasarruflu kullanımdır. Tasarruflu kullanım orman hayvanlarının yaşadığı alana yönelik tahribatın en aza indirilmesine katkı sağlayacaktır” şeklinde konuşarak projenin amacını anlattı.

Kâğıt ürünleri üretimi aşamasında ağaçların kullanıldığı bilinmektedir. Yüksek oranda kâğıt ve kâğıt ürünleri tüketimi ormanların tahribatını arttırdığı varsayılmaktadır. Ağaçların sanayi üretimi için veya yangın vb. sebeplerle yok olması orman hayvanlarının yaşam alanlarını kısıtladığı düşünülmektedir.