Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Dijital Okur-Yazarlık

Akbank Sanat Yeni Medya Söyleşileri'ne Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencilerinden Katılım

25 Aralık 2018 -21 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan AKBANK SANAT'ın başlattığı 'Yeni Medya Söyleşileri' etkinliğinin ilki olan 'Yeni Medya Dijital Okur-Yazarlık' söyleşisi 25 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşti.

Moderatörlüğünü Kadir Has Üniversitesi Öğr. Gör. İsmail Hakkı POLAT'ın yaptığı söyleşi, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölüm Başkanı Çiğdem BOZDAĞ'ın katılımıyla Taksim/Beyoğlu AKBANK SANAT Binası'nda gerçekleştirildi. Etkinlik saatinden bir saat önce AKBANK SANAT Binası'nda olan seyirciler davetiyelerini aldıktan sonra salondaki yerlerini aldılar. Daha sonra katılımcılara AKBANK SANAT Yeni Medya Söyleşileri'nin takviminin yer aldığı el broşürleri dağıtıldı ve söyleşi saat 18:30’da İsmail Hakkı POLAT ve Çiğdem BOZDAĞ tarafından başlatıldı.

Söyleşide Yeni medya nedir? Neden eskimiyor? Yeni denilmesinin sebebi nedir? Sadece yayıncılıkla sınırlı bir kavram mıdır? İnsan ve toplumla ilişkisi nedir? gibi sorulara yanıt arandı. İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Ayşegül ÜSTÜNDAĞ, Melike SOLHAN ile birlikte katıldığı söyleşi hakkında “Gerçekleştirilen söyleşi biz seyirciler ve değerli katılımcılar arasında interaktif şekilde yürütüldü. Seyircilerin yönelttikleri sorulara salondakiler tarafından cevap arandı. Bu katkıyla söyleşi keyifli ve verimli bir hal aldı. Katıldığım etkinlikten son derece memnunum, öğrencisi olduğum bölümle alakalı yeni terimler öğrenmekten ve birçok iletişim bölümü mezunu akademisyenlerle birlikte bir etkinlikte yer almaktan mutluluk duydum. 23 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşecek olan Yeni Medya- İnsan ve Toplum Söyleşisi'ne daha çok arkadaşımla birlikte katılmayı düşünüyorum” dedi.

18:30 da başlayan etkinlik yaklaşık iki saatlik bir süre sonunda sona erdi. Söyleşinin bittiğini duyuran Moderatör, söyleşi sonrası aralarında öğrencilerin de bulunduğu seyirci kitlesiyle söyleşi konuları üzerinden konuşmayı sürdürdüler.

Ayşegül ÜSTÜNDAĞ
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğrencisi