Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Haftanın Film Önerisi: Thank You For Smoking

Gerek bir halkla ilişkiler öğrencisinin ve gerekse de halkla uzmanının kendisini alanında geliştirebilmesi adına birçok farklı kaynaktan, birçok farklı bakış açısıyla beslenmesi önem taşımaktadır. İzlerken keyif almanın yanında, bakış açımızı genişletmemizi de sağlayan sinema filmleri de bu kaynaklardan biridir. Bölüm olarak bu haftaki film önerimiz hem halkla ilişkiler sektörüne yönelik hicivleri, hem de en savunulamayacak fikirlerin nasıl savunulabileceğini görebileceğiniz bir film olan ‘’Thank You For Smoking’’ filmidir.

Film Önerisi: Thank You For Smoking
Filmin Künyesi

Film Adı: Thank You For Smoking

Yapım Yılı: 2005

Yazan: Christopher Buckley / Uyarlayan: Jason Reitman

Oyuncular: Aaron Eckhart, Cameron Bright, Maria Bello

Konusu: Büyük bir sigara şirketinin sözcülüğünü üstlenen Nick Taylor, sigaranın insan sağlığa vermiş olduğu tahribat bilinen bir gerçek olmasına rağmen sigara üreticilerinin ve sigara tiryakilerinin haklarını savunmaktadır. Sigaraya yönelik toplumdaki olumsuz imaj algısını olumlu bir boyuta taşımak adına çalışma yürüten Nick, sağlık örgütlerini karşısında bulur. Yürütmekte olduğu imaj kampanyası sürecinde, örnek bir baba olmaya çalıştığı 12 yaşındaki çocuğunun da ona karşı bakış açısının değişmekte olduğunu görmektedir.