Halkla İlişkiler ve Tanıtım

İstanbul Gelişim Üniversitesi 2020 Patent Şampiyonu Oldu

92 patent başvurusu ile İstanbul Gelişim Üniversitesi, üniversiteler patent şampiyonu oldu.

İlk olarak 2020 yılında yayınlanan patent/faydalı model başvuru sayısına göre İstanbul Gelişim Üniversitesi yayınlanan 92 patent başvurusu ile patent şampiyonu üniversite oldu. Ayrıca 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla yayınlanan tüm patent/faydalı model başvurularına ilişkin yapılan analizde İstanbul Gelişim Üniversitesi, en büyük patent portföyüne sahip üniversiteler/araştırma merkezleri arasında 2. sırada ve 2020 yılı itibarıyla portföyündeki tescil olmuş (patent almış) patent sayısı açısından da 3. sırada yer aldı.

Kaynak: Patenteffect (2020). Türkiye’nin patent raporu 2020. Erişim adresi (07.05.2021): www.patenteffect.com