Halkla İlişkiler ve Tanıtım

İGÜ'lü öğrenciden meme kanseri için farkındalık çalışması

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Hasret Yüksel meme kanseri hakkında farkındalık yaratmak için afiş tasarladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Hasret Yüksel, Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda erken teşhisin önemine vurgu yapmak adına afiş hazırladı. Yüksel, hazırladığı afiş ile konuyu tekrar gündeme getirerek sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekerken genç veya yaşlı herkesin bu konuya karşı duyarlı olması gerektiğini ortaya koydu. Türkiye’deki meme kanseri hastalarının yaş ortalamasının giderek arttığını ve yaşın ilerlemesiyle hastalığın sıklığının arttığını belirten Yüksel, afiş çalışmasında özellikle bu tema üzerinden hareket ettiğini söyledi. Farkındalık için yaptığı çalışmada erken teşhisin önemine de dikkat çekti.

Dünya Sağlık Örgütü Ekim ayını Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak belirlemiştir. Ülkemizde her yıl ortalama yirmi bin kadının meme kanseri teşhisi aldığı bilinmektedir. Bu olguların dörtte üçü geç evrede tespit edildiğinden farkındalık çalışmaları önem teşkil etmektedir. Türkiye’de en çok görülen ilk on kanser türü arasında yer alan ve kadınlarda ölüme yol açan kanser türleri arasında birinci sırada olan meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarmaktadır.